Een overzicht van onze projecten


 

Shinisaurus crocodilurus,

De hobby heeft een veelal positieve bijdrage geleverd aan het behoud van deze bijzondere hagedissen. Zoals het lijkt zijn er nu meer dieren in de hobby als het natuurlijke habitat.

Een positieve bijdrage leveren aan het behoud van deze dieren is erg belangrijk voor ons. Daarnaast zijn het verreweg een van onze favoriete soorten in onze collectie door het de vele interessante gedragingen en het uiterlijk. Wij werken met exemplaren van diverse lijnen en generaties.

 

 

Aziatische groefkopadders,

Onze collectie bestaat uit diverse soorten van deze bijzondere groep slangen. Al zijn deze soorten in hun natuurlijke habitat veelal niet direct bedreigd, is hun aanwezigheid in de hobby over de laatste jaren afgenomen. Wij zijn ons bewust dat gifslangen niet bij iedere hobbyist op hun plek zijn, maar deze slangen zijn voor ons een prachtige aanwinst dankzij hun vele kleuren, patronen en gedragingen. Momenteel verzorgen wij diverse soorten Ovophis en Trimeresurus.

 

 

Schildpadden,

(Aziatische) schildpadden zijn een groot onderdeel van onze projecten en doelen. Niet alleen is het een groot plezier deze te verzorgen. Ook is dit verreweg de meest bedreigde groep reptielen. Als hobbyisten proberen wij onze verantwoordelijkheid te nemen en te kweken met alle soorten die wij verzorgen. Op het moment werken wij met diverse soorten waaronder Platysternon, Sacalia, Mauremys, Ocadia, Cuora en de Manouria. 

 

 

 

Lanthanotus borneensis,

We werken met een kleine groep CBB F2 generatie Dove varanen. Het natuurlijke habitat van deze soort word kleiner en kleiner. Wat een grote bedreiging vormt voor deze specialistische hagedis. Ons doel is om deze soort tot voortplanting te brengen. Om zo een positieve contributie te leveren aan het behoud van deze soort in de hobby en de soort ansich. 

 

 

Heloderma horridum horridum,

Wij hebben onlangs een aantal van deze prachtige hagedissen mogen ontvangen van heloderma.eu. Deze lijnen staan bekend om hun diep zwarte lichaamskleur met zeer gereduceerde patroon. 

 

© 2015 - 2020 Het Terrarium | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel