Informatie verzorging hagedissen


 

Sorteer op
 • Eublepharis macularius - Info & verzorging
  Eublepharis macularius - Info & verzorging

  De luipaardgekko is sinds jaar en dag een grote favoriet in de terrariumhobby. En met de verkrijgbaarheid van vele verschillende kleuren en mutaties heeft deze populariteit alleen maar toe genomen.

 • Gekko gecko - Info & verzorging
  Gekko gecko - Info & verzorging

  De Tokey zijn reputatie is niet ongekend. Ze staan bekend als defensief en hun harde beet. Echter is het ook een hagedis met prachtige kleuren, veel varianten en een interessant gedrag. Lees hier meer over deze forse gekko.

 • Een afbeelding volgt snel

  Hemisphaeriodon gerrardii - Info & verzorging

  De slakken etende skink is een middelgrote hagdis die sterk lijkt op zijn verwante de blauwtongskink. De slakkenskink is echter een aanzienlijke betere klimmer en heeft een slankere bouw en grijpstaart.

 • Een afbeelding volgt snel

  Phelsuma madagascariensis boehmei - Info & verzorging

  De Madagaskar daggekko is een van de grootste soorten Phelsuma en heeft ook een van de grootste verspreidingsgebieden van het genus Phelsuma. Er zijn 4 erkende ondersoorten waarvan de P. m. boehmei een is.

 • Een afbeelding volgt snel

  Phelsuma serraticauda - Info & verzorging

  Deze daggekko onderscheid zich echter van de andere Pheluma soorten door zijn staart. Waar de andere Phelsuma soorten een cilindervormige staart hebben is die van de Phelsuma serraticauda sterk afgeplat en breed.

 • Phelsuma sp. - Basis info & verzorging
  Phelsuma sp. - Basis info & verzorging

  Het geslacht Phelsuma kent bijna 50 soorten. Een groot deel daarvan word sinds jaar en dag in de hobby gehouden. En is daarin erg populair. Ze hebben prachtige kleuren, interessante gedragingen en zijn dag actief.

 • Pogona vitticeps - Info & verzorging
  Pogona vitticeps - Info & verzorging

  De Baardagame. De ambassadeur voor velen als het gaat om onze reptielenhobby. Een beginnerssoort bij uitstek maar ook voor de ervaren liefhebber blijft dit een favoriet,

 • Shinisaurus crocodilurus - Info & verzorging
  Shinisaurus crocodilurus - Info & verzorging

  Shinisaurus crocodilurus, (Ahl, 1930)Verreweg een van de favorieten in onze persoonlijke collectie. Deze hagedis heeft veelal prachtige kleuren en patronen, een robuuste kop, gekielde schubben en een staart die lijkt op die van…

 • Een afbeelding volgt snel

  Takydromus sp. - Info & verzorging

  Takydromus sexlineatus (…..) & andere Takydromus soorten.Langstaarthagedissen zijn al jaar en dag een vast onderdeel van de gemiddelde dierenwinkel met een reptielenafdeling. De soort word hier vaak voor lage bedragen aangeboden…

 • Een afbeelding volgt snel

  Timon pater (ssp) - Info & verzorging

  Voor de liefhebbers van ;echte hagedissen' is de Timon pater een goede keuze. Deze hagedis is erg actief en heeft prachtige kleuren en gedrag. Maar blijft aanzienlijk kleiner als zijn Europese aanhanger de Timon lepidus. ...

 • Uroplatus henkeli - Info & verzorging
  Uroplatus henkeli - Info & verzorging

  Snel ook een complete caresheet van deze fantastische gekko in het nederlands. Voor nu is een uitgebreide tekst te vinden op onze engelse pagina. Klik op het vlaggetjes linksboven onze pagina om uw taal te wijzigen.

 • Varanus acanthurus - Info & verzorging
  Varanus acanthurus - Info & verzorging

  Voor wie een alternatief zoekt voor de veel gehouden baardagaam. Of graag grote varanus zou willen houden maar de ruimte niet heeft. Dan is de stekelstaart varaan een erg goede optie. Ze zijn erg actief en hebben een leuk gedrag.

 • Varanus gilleni - Info & verzorging
  Varanus gilleni - Info & verzorging

  Naast de Varanus acanthurus zijn er vele andere interessante kleinere Varanus soorten van de Odatria groep. Een van die soorten is de Varanus gilleni. In dit artikel een kleine opsomming van de soort en zijn verzorging...

© 2015 - 2021 Het Terrarium | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel