Informatie verzorging slangen


 

Sorteer op
 • Een afbeelding volgt snel

  Candoia aspera - Info & verzorging

  Een klein boa soort met een interessant gedrag. Ze danken hun naam de Viper boa omdat ze in uiterlijk sterk lijken op de Acanthophis welke in hetzelfde gebied voorkomt. Meer over deze interessante boas vind u hier.

 • Coelognathus helena - Info & verzorging
  Coelognathus helena - Info & verzorging

  Een korte beschrijving over de Coelognathus, ook wel Elaphe helena.

 • Corallus hortulanus - Info & verzorging
  Corallus hortulanus - Info & verzorging

  Mocht u graag Corallus caninus or Corallus batesii houden maar de ervaring missen voor deze gevoelige soorten dan is de tuinboa erg geschikt om meer ervaring mee op te doen. Ze zijn erg polymorph. Vind hier meer over deze boa.

 • Drymarchon couperi - Info & verzorging
  Drymarchon couperi - Info & verzorging

  De Indigo slang is een forse indrukwekkende slang die behoort tot de Colubridae. Deze soort word ook wel de Gopher slang genoemd omdat deze zich verbergt in de tunnels gegraven door de Gopher schildpad (Gopherus polyphemus).......

 • Elaphe carinata - Info & verzorging
  Elaphe carinata - Info & verzorging

  De Elaphe carinata is een indrukwekkende slang. Ze worden vrij groot en hebben een stevige bouw en een bijpassend defensief karakter. Hun naam ‘carinata’ ontlenen ze aan de stank die ze kunnen produceren bij verstoring....

 • Elaphe dione - Info & verzorging
  Elaphe dione - Info & verzorging

  Deze rattenslang is een leuk, actief en kleurrijk alternatief voor de veel gehouden Pantherophis guttatus. Ze passen zich gemakkelijk aan verschillende omstandigheden en zijn erg geschikt voor de terrariumhobby.

 • Gonyosoma oxycephalum - Info & verzorging
  Gonyosoma oxycephalum - Info & verzorging

  Gonyosoma oxycephalum, (Boie, 1827)Deze prachtig groene en elegante slang behoort tot de colubridae en valt onder de verzamelnaam 'rattenslangen'. Het is een tamelijk forse slang die een groot verspreidingsgebied kent binnen…

 • Heterodon nasicus - Info & verzorging
  Heterodon nasicus - Info & verzorging

  De westelijke haakneus slang is al jaren erg populair en sinds de verkrijgbaarheid van diverse mutaties lijkt deze populariteit geëxplodeerd. Deze slang is erg geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde liefhebber.

 • Een afbeelding volgt snel

  Lampropeltis mexicana - Info & verzorging

  De Mexicaanse koningslang is een populaire soort die behoort tot de kleurrijke groep van de koning en melkslangen. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen, actief en hebben een leuk gedrag. Lees hier meer over de Lampropeltis mexicana...

 • Lampropeltis nigritis - Info & verzorging
  Lampropeltis nigritis - Info & verzorging

  Deze (bijna) volledig zwarte slang is een lust voor het oog. Ze bieden een mooi contrast tegenover alle rijk gekleurde soorten binnen hetzelfde genus. Ze zijn makkelijk te verzorgen en hebben een eetlust die past bij Lampropeltis.

 • Lampropeltis t. hondurensis - Info & verzorging
  Lampropeltis t. hondurensis - Info & verzorging

  Deze tropische melkslang is een van de grootste soorten binnen het genus. Jonge dieren zijn bij uitkomst al 30cm of meer en starten daarmee gemakkelijk op. Een ideale soort voor degene die wilt starten met melk of koningsslangen.

 • Oreocryptophis sp - Info & verzorging
  Oreocryptophis sp - Info & verzorging

  Bamboo rattenslangen zijn kleurrijke kleine slangen uit Azië. Er zijn 6 ondersoorten waarvan er 4 in gevangenschap gehouden worden. In dit stuk beschrijven wij diverse onderdelen over de Oreocryptophis porphyraceus en ondersoorten

 • Een afbeelding volgt snel

  Pantherophis guttatus - Info & verzorging

  Met recht een ambassadeur van onze hobby. De Pantherophis guttatus. Beter bekend als de rode rattenslang of korenslang. Bent u opzoek naar een slang om mee te beginnen? Dit zou een goede keuze kunnen zijn. Leer meer hier..

 • Python breitensteini - Info
  Python breitensteini - Info

  De Borneo kortstaart python behoort samen met de P. curtus en P. brongersmai tot het 'curtus' complex. Het zijn forse pythons met een interessant gedrag. Welke lang niet meer opleeft naar die van hun oude reputatie.

 • Python brongersmai - Info & verzorging
  Python brongersmai - Info & verzorging

  In 1838 is deze soort voor het eerste beschreven door Stull onder de naam Python curtus brongersmai. Waar hij nog gezien werd als een ondersoort van de Python curtus (curtus). In 2000 is het curtus complex opgedeeld.

 • Python curtus - Info
  Python curtus - Info

  De Sumatraanse kortstaartpython is van nature de kleinste van het curtus complex. Van de Zuidelijke ‘Blackhead’ variant is het niet ongewoon dieren aan te treffen van 150cm. De Yellowhead lijkt kleiner te blijven.

 • Spilotes pullatus - Info & verzorging
  Spilotes pullatus - Info & verzorging

  Spilotes pullatus, (Linnaeus, 1758)De Spilotes pullatus is een snelle, lenige, imposante Colubridae met de reputatie zeer defensief te zijn en snel te bijten. Nakweek van deze soort is nog steeds zeer schaars, dit heeft…

© 2015 - 2021 Het Terrarium | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel