Solar Raptor HID Flood 70W.

Artikelnummer: 1.6.06 / SR 00010005
Vorige Artikel 15 van 36 Volgende
€ 44,95 (inclusief btw)
Specificatie Omschrijving
Gewicht 0,172 Kg
Type: High Intensity Discharge (HID) Flood
Wattage: 70 Watt
Afstand tot dier: vanaf 60cm.
PAR: PAR 38
Kelvin: 5500K
Lumen: 3770 lm
CRI: 73
Breedte lichtstraal: 36.4

Solar Raptor HID lampen zijn een van de favoriete lampen voor zon en UVB minnende reptielen zoals Pogona, IguanaCyclura, Uromastyx en zo voorts. De HID (High intensity discharge) lampen van Solar Raptor hebben een zeer hoge UVA, UVB en warmteafgifte.  

Het voordeel van HID lampen tegenover de kwikdamplampen (HQL) is dat deze bij een lager wattage een hogere UVB en warmteoutput hebben. Hierdoor kan u dus met minder ‘energie’ dezelfde waardes halen. Kwikdamplampen zijn daarnaast pas vanaf 80/100Watt te verkrijgen en door de geïntrigeerde belasten zijn deze zeer groot. HID lampen hebben een externe ESVA (Elektronisch voorschakel apparaat) nodig om te kunnen functioneren en zijn hierdoor aanzienlijk kleiner en ruimtebesparend. Ook zijn HID lampen te verkrijgen vanaf 35Watt. Hierdoor kan u ook in kleinere verblijven nog steeds optimale waardes bieden aan uw reptiel.

Solar Raptor heeft 2 types HID lampen. De ‘Spot’ lampen en de ‘Flood’ lampen. Flood lampen geven een (iets) bredere straal licht. Waar de spotlampen een smallere meer geconcentreerde straal licht afgeven. Ook hebben de Flood lampen een nog hogere UVB afgifte. De lichttemperatuur (Kelvin) van deze Flood lampen evenaart de kleur van natuurlijk daglicht beter.

Door de hoge UVB afgifte van deze lampen zijn ze alleen geschikt voor zon minnende reptielen. Informeer u goed naar de UVB behoefte van uw terrariumdier. Bij een te hoge UVB afgifte kan uw dier verbranding oplopen. Bij een te laag bereik kan het zijn dat uw terrariumdier niet de benodigde UVB krijgt. Houd u goed aan de aangegeven minimale afstanden. Met deze afstanden word bedoeld de afstand gemeten van uw dier tot de lamp. Laat een lamp minimaal 2 uur inbranden buiten het bereik van de bewoner voor u deze in het verblijf in gebruik neemt. Vervang de lamp na 4000 branduren omdat na deze periode de UVB afgifte sterk verminderd.

Voor een optimale levensduur van de lamp en veiligheid is het belangrijk dat uw lamp recht naar beneden hangt en dus niet diagonaal geplaatst word. Door het gebruik van een ‘light bracket’ weet u zeker dat de lamp recht naar beneden hangt. Deze lampen worden zeer heet en kunststof fittingen zullen verkolen, smelten of verbranden. Plaats deze lampen daarom altijd in een armatuur met een keramieken fitting. Wij hebben diverse ‘domes’ in het assortiment die allemaal voorzien zijn van een keramieken fitting voor optimale veiligheid.

 

Meer info over UVB verlichting en het nut van UVB voor reptielen? Lees ons stuk ‘Info – UV(B) verlichting’ in de Bibliotheek. 

© 2015 - 2022 Het Terrarium | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel