Solar Raptor HQL 160W.

Artikelnummer: 1.7.03 / ECO10258
Vorige Artikel 12 van 36 Volgende
€ 49,95 (inclusief btw)
Specificatie Omschrijving
Gewicht 0,108 Kg
Type: Kwikdamplamp
Wattage: 160 Watt
Afstand tot dier: 50 cm
PAR: PAR 38
Kelvin: 4900K
Lumen: 2390 lm
CRI: 45
Breedte lichtstraal: 136graden

De kwikdamplampen van Solar Raptor hebben een van de hoogste UVB afgifte van de verkrijgbare modellen op de markt. Het ballast is bij deze lampen geïntegreerd waardoor een externe ESVA (Elektronisch voorschakel apparaat) niet nodig is. Door hun brede straal verspreiden ze hun licht over een groter oppervlakte als veel HID spotlampen. Hierdoor is de concentratie UV per vierkante centimeter (UVI) wel aanzienlijk lager.

Ook de warmteafgifte is minder geconcentreerd. Daardoor is het met deze lampen lastiger de geconcentreerde hotspot aan te bieden voor echte zon / hitte aanbidders. Voor de soorten die een dergelijke hotspot nodig hebben zijn de HID lampen een betere optie.

De Solar Raptor HQL (kwikdamp) lampen zijn voornamelijk te gebruiken in grote verblijven van minimaal 120x60x60. Met dieren die UVB behoeftig zijn maar niet direct zon minnend. Zoals veel soorten tropische schildpadden.

Informeer u goed naar de UVB behoefte van uw terrariumdier. Bij een te hoge UVB afgifte kan uw dier verbranding oplopen. Bij een te laag bereik kan het zijn dat uw terrariumdier niet de benodigde UVB krijgt. Houd u goed aan de aangegeven minimale afstanden. Met deze afstanden word bedoeld de afstand gemeten van uw dier tot de lamp. Laat een lamp minimaal 2 uur inbranden buiten het bereik van de bewoner voor u deze in het verblijf in gebruik neemt. Vervang de lamp na 4000 branduren omdat na deze periode de UVB afgifte sterk verminderd.

Voor een optimale levensduur van de lamp en veiligheid is het belangrijk dat uw lamp recht naar beneden hangt en dus niet diagonaal geplaatst word. Door het gebruik van een ‘light bracket’ weet u zeker dat de lamp recht naar beneden hangt. Deze lampen worden zeer heet en kunststof fittingen zullen verkolen, smelten of verbranden. Plaats deze lampen daarom altijd in een armatuur met een keramieken fitting. Wij hebben diverse ‘domes’ in het assortiment die allemaal voorzien zijn van een keramieken fitting voor optimale veiligheid.

 

Meer info over UVB verlichting en het nut van UVB voor reptielen? Lees ons stuk ‘Info – UV(B) verlichting’ in de Bibliotheek. 

© 2015 - 2022 Het Terrarium | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel